Göz Kapağı Estetiği Fiyatları ve Merak Edilen Detaylar

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti), üst ya da alt göz kapaklarında uygulanabilen, sarkmış deri ile yağın alınmasını kapsayan ve sarkmış göz kapağı görünümünü düzeltmeye odaklanan cerrahi bir uygulamadır. Göz kapaklarında yaşa bağlı göz kapağı düşüklüğü sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler için de popüler tedavi seçeneklerinden birisidir. Hal böyle olunca kapak estetiği konusunda merak edilen çok fazla soru karşımıza çıkıyor. Göz kapağı estetiği fiyatları nasıl? Kimler bu yöntemi tercih etmeli? Cerrahi müdahale hakkında bilinmesi gerekenler neler? Gelin merak edilen tüm bu sorulara cevap arayalım.

Kapak Estetiği Kimlere Yapılır?  

Göz kapağı estetiğinde amaç, göz kapaklarındaki işlevsel ve kozmetik sorunların giderilmesini sağlamaktır. Sarkmış göz kapağı görünümünü gidermek, göz altlarındaki torbaların görünümünü azaltmak, yağ birikmesi gibi sorunları ortadan kaldırmak ve gözlerin daha genç, dinamik bir görünüm kazanmasını sağlamak amaç edinir.

Genetik faktörler, farklı tıbbi durumlardan kaynaklı oluşabilecek sorunlar ve görme bozukluğuna neden olabilecek göz kapağı sorunları gibi nedenleri değerlendirecek olursak, aslında göz kapağı estetiği medikal olarak ihtiyacı olan her yaştan her birey için düşünülebilir. Fakat genelde kapak estetiği, 35 yaşın üzerinde bireylerde yaşa bağlı göz kapağı düşüklüğü şikayeti nedeniyle tercih edilmektedir.

En ideal çözüm için alanında uzman bir oküloplastik görüşüne başvurmak ve estetik cerrahi çözümüne de buna göre karar vermek gerekir.

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Düşüklüğü için Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı düşüklüğü, üst göz kapağının normal konumuna göre daha aşağı sarkması, düşmesi durumudur. Tıbbi terimi “pitozis” olarak bilinen bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklı olabilir.

Genetik nedenler, geçirilen bir travma, nörolojik bir etki ya da benzeri birçok etken nedeniyle göz kapağı düşüklüğü meydana gelebilir. Burada en büyük faktör ise yaşlılık olarak gösterilebilir.

Göz kapağı düşüklüğüne bağlı göz kapağı estetiklerinde de kapsamlı bir değerlendirme yapmak önemlidir. Sorunun neden kaynaklandığı bilinmeli ve buna göre tedavi uygulanmalıdır. Özellikle genç bireylerde ya da çocuklarda rastlanan göz kapağı düşüklüğünde, cerrahi müdahale için kapsamlı bir ön araştırma gereklidir.

Göz Kapağı Estetiği

Yaşa Bağlı Göz Kapağı Düşüklüğü için Göz Kapağı Estetiği

Sağlıklı bir cilt elastik yapıdadır. Yaşlanma süreci devam ettikçe cildin elastik yapısı yavaş yavaş azalmaya başlar. Bu durum, yüz cildimiz için de geçerlidir. Zaman içerisinde cilt elastikiyetini kaybeder ve buna bağlı olarak da ciltte sarkmalar ile kırışıklıklar oluşur.

Göz kapakları da bu sarkmalar ve kırışıklıklardan ilk etkilenen, ilk belirtileri gösteren kısımlar arasında gelir. Yaşa bağlı olarak göz kapaklarında görülen deri sarkmaları, göz kapağı düşüklüğü sorununun ortaya çıkmasına neden olur.

Yaşa bağlı göz kapağı düşüklüğü, kişinin hem yorgun ve yaşlı görünmesine hem de daha donuk bir yüz ifadesine bürünmesine neden olacaktır. İşte bu gibi durumlarda göz kapağı estetiği ile yaşa bağlı göz kapağı düşüklüğü sorunu ortadan kaldırılır ve göz çevresinin yeniden canlı, taze bir görüntü elde etmesi sağlanır.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kapak estetiği iki ayrı şekilde gerçekleşebilir. Bunlardan ilki üst göz kapağı için yapılacak estetik, diğeri ise alt göz kapağı için yapılacak estetik operasyonudur.

Üst Blefaroplasti

  • Üst göz kapağındaki sarkmış cilt ve yağ dokusunu çıkararak, göz kapağının daha taze ve canlı bir görüntü kazanması sağlanır.
  • Lokal ya da genel anestezi uygulanarak işleme geçilir.
  • Operasyonu yapan cerrah uygun aracı kullanarak, ameliyat izinin de görünmemesi açısından göz kapağının kendisine has doğal kıvrımı üzerinde bir kesi oluşturur.
  • Bu kesi üzerinden göz kapağında bulunan fazla yağ ve deri alınır.
  • İşlemden sonra kesi alanı, estetik dikiş ve cerrahi bant ile kapatılarak işlem sonuçlandırılır.

Alt Blefaroplasti

  • Alt göz kapağında çok sık karşılaşılan torbalanma ve kırışıklık sorunu için yapılan müdahaledir.
  • Lokal ya da genel anestezi uygulanarak işleme geçilir.
  • Operasyonu yürüten cerrah uygun aracı kullanarak, alt kısımda kirpik çizgisi boyunca uzanan bir kesi yapar.
  • Cilt kaldırılır ve fazla deri, kas ya da yağ dokusunun çıkarılması sağlanır.
  • Sonrasında kesi estetik bir şekilde dikişlenir ve cerrahi bantlar ile kapatılır.
  • Her iki operasyonda da ameliyat süresi hastalara göre farklılık gösterebilir. Ortalama operasyon süresi ise 45-60 dakika arasındadır.

Goz Kapagi Estetigi 4

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı ya da diğer bir söylemle göz kapağı ameliyatı sonrasında, hastanın günlük yaşamda bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Bu noktalardan da kısa kısa söz edelim.

  • İlk 2-3 gün boyunca, bölgeye aralıklı buz uygulaması yapılabilir.
  • Belli bir süre yüksek efor gerektiren işlerden uzak durulması gereklidir.
  • İyileşme sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına, hastanın belli bir süre başını öne doğru eğerek ağır kaldırmaktan kaçınması gerekir.
  • Hasta yine doktorun belirteceği süre boyunca ameliyatlı bölgeye su temasından kaçınmalıdır.
  • Doktorun belirteceği süre boyunca deniz ve havuza girilmemesi önemlidir.
  • Doktorunuzun belirteceği süreler dahilinde buhar banyosu, sauna ya da solaryum gibi aktivitelerden uzak durulması gerekebilir.
  • Yara iyileşmelerini geciktirdiği için, sigara ve alkol tüketimine en azından belli bir süre ara verilmesi gerekir.

Göz kapağı ameliyatı sonrasında dikkat edilecek noktalar için daha uzun bir liste çıkarılabilir. Fakat burada en doğru ve net bilgiyi doktorunuzdan alacağınızı eklemiş olalım. İyileşme süreci boyunca mutlaka doktorunuzun belirtmiş olduğu süreci takip etmeniz gerekir.

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları 2023

En çok merak edilen kısımlardan birisi de fiyat kısmı. Göz kapağı estetiği fiyatları için net bir aralık vermek çok mümkün değil. Zira fiyatlar birçok etkene bağlı olarak değişebildiği gibi, kişiden kişiye de farklılıklar gösterecektir. Net bir fiyat aralığı vermek ya da doğrudan bir fiyat belirtmek mümkün değil ama burada etkili olan bazı faktörlerden söz edebiliriz.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Ameliyatın Kapsamı

Göz kapağı estetiği fiyatları belirlenirken, öncelikle ameliyatın kapsamının değerlendirilmesi gerekir. Tek bir bölge üzerinden mi işlem yapılacak yoksa daha karmaşık bir işlem süreci mi gerekecek bunun belirlenmesi şarttır. Ameliyatın kapsamı ve karmaşıklığı doğrudan fiyat üzerinde de etkili olacaktır.

Anestezi Türünün Etkisi

Anestezi seçimi de yine fiyat üzerinde etken olabilir. Lokal mi yoksa genel anestezi mi yapılacak bunun belirlenmesi gerekir.

Klinik veya Hastane Seçimi

Göz Kapağı estetiği fiyatları, klinik ve hastane seçimine göre değişebilir. Hastanenin ya da kliniğin ne kadar donanımlı olduğu ve hangi teknolojileri kullandığı gibi konular, doğrudan fiyat üzerinde de etki gösterecektir.

Kapak estetiği fiyatları için bahsedebileceğimiz genel kriterler bunlar. Burada yapmanız gereken alanında uzman doktorlarla görüşmek olacaktır. Detaylı bir muayeneden sonra, sizin için en uygun olan operasyonun ve bu operasyonun fiyatlandırmasının belirlenmesi gerekir.

Goz Kapagi Estetigi 1 1

Merak Edebileceğiniz Sorular

Göz Kapağı Estetiği Yaz Aylarında Yapılabilir mi?

  • Operasyon yaz aylarında da yapılabilir. Burada da doktor tavsiyesi etkili olmaktadır. Operasyon sonrasında ameliyatlı bölgelerin doğrudan güneş ışınları ile temas etmemesine dikkat etmek gerekir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyat Sonrasında Tekrarlar mı?

  • Göz kapağı estetiği, kalıcı sonuçlar veren bir cerrahi müdahaledir. Yine de yaşlanma etkisi, cilt tipinin yatkınlığı ve farklı deforme edici nedenlerden dolayı farklı ihtimallerle karşılaşılabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü, Farklı Göz Ameliyatlarından Sonra Görülebilir mi?

  • Bazı durumlarda farklı göz operasyonları, göz kapağı düşüklüğü oluşumuna neden olabilmektedir. Bunun uzman doktorlar tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Uzun Sürer mi?

  • Göz kapağı estetiklerinden sonra, ilk 2-3 gün operasyon bölgesinde kızarıklık ya da şişlik oluşmaktadır. 7-10 gün gibi sürelerde şişlik ve kızarıklık belli oranda azalmaya başlayacaktır. Uzman doktor tarafından belirtilen iyileşme sürecinin takip edilmesi neticesinde ortalama 1 ay kadar bir süre içerisinde ameliyatın izleri kaybolur. Genelde ameliyattan sonra 3-4 gün içerisinde günlük işlere geri dönülebilir. Çok sancılı bir süreç değildir.

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yıl Dayanır?

  • Göz kapağı estetiği, kalıcı müdahalelerden biridir. Uzun yıllar etkisini koruması beklenir. Fakat zaman içerisinde oluşabilecek yaşlanma etkisiyle beraber, cerrahi müdahalenin tekrarlanması gerekebilir. Ama normal şartlar altında sürecin bir hayli uzun olduğunu söyleyebiliriz.

Göz Kapağı Estetiği için Online Randevu Nasıl Alınır?

Göz kapağı estetiği için randevu almak istiyorsanız, aşağıda yer alan form üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Form kısmında adınız soyadınız ve telefonu numaranızı girdikten sonra, şikayetiniz konusunda kısa bir açıklamayı metin kısmına ekleyerek “Randevu Talep” formunu bizlere gönderebilirsiniz.

Sizin verdiğiniz bilgiler ışığında randevu talep formunu inceleyip, en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz ve randevunuzun oluşturulmasını sağlayacağız. Burada ufak bir de bilgilendirme yapmamız gerekecek.

Göz kapağı estetiği fiyatları belirlenirken, form üzerinden verdiğiniz bilgiler ve detaylı muayene sonucunda elde edilen veriler dikkate alınmaktadır.

Online Randevu Formu
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Select an option
Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar