KeraNatural Nedir?

Keratokonus için allogreft kornea halkası implantasyonu , bir donörden alınan küçük bir kornea dokusu parçasının (allogreft) keratokonuslu bir hastanın korneasına implante edildiği cerrahi bir prosedürü ifade eder.  Keratokonuslu göze uygulanan kornea dokusu veya insan kollajeni olan Keranatural ürünü ile güvenli şekilde Amerika’daki Visiongift Göz Bankası’nda paketlenir, sterilize edilir.

Keratokonus Nedir? Tedavi Yöntemleri

Keranatural (Allogreft kornea halkası), yeniden şekillendirmeye ve görmeyi iyileştirmeye yardımcı olmak için korneaya yerleştirilen küçük, yarı dairesel bir kollajen/kornea parçasıdır. Prosedür, korneada laser ile tünel oluşturulmasını ve Keranatural’in kornea dokusuna yerleştirilmesini içerir. Halka korneayı düzleştirmeye yardımcı olur, kornea kalınlaşır, bu da görüşü iyileştirebilir ve kontakt lens veya gözlük ihtiyacını azaltabilir veya toleransı arttırabilir.

Allogreft kornea halkası, herhangi bir potansiyel hastalık veya enfeksiyonu ortadan kaldırmak için işlenmiş ve sterilize edilmiş bağışlanan kornea dokusundan yapılır. Prosedür tipik olarak ayakta tedavi bazında yapılır ve hastalar ameliyattan sonra birkaç gün boyunca gözlerinde bir miktar rahatsızlık veya hassasiyet yaşayabilir. Ancak çoğu hasta işlemden sonra bir veya iki hafta içinde normal faaliyetlerine dönebilir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar