Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Şikayetler – En Sık Yaşanan Komplikasyonlar

LASIK ameliyatı olmak, gözlük veya kontakt lenslerden kurtulmak isteyen birçok kişi için hayat değiştiren bir karardır. LASIK prosedürlerinin çoğu gelişmiş görme ve memnuniyetle sonuçlansa da, her tıbbi prosedür gibi komplikasyonların meydana gelebileceğini kabul etmek gerekir.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Yaşanabilecek Şikayetler

LASIK ameliyatı sonrası şikayetler küçük rahatsızlıklardan daha ciddi sorunlara kadar değişebilir.

lazerle göz çizdirme

Geçici Rahatsızlık

LASIK ameliyatından sonra ilk 3-4 saat, hastalar geçici rahatsızlık yaşayabilir. Bunlar arasında göz kuruluğu, ışığa karşı hassasiyet ve sulanma durumlarını sayabiliriz. Bu semptomlar genellikle saatler içinde azalır. Gözler iyileştikçe birkaç gün veya nadiren haftalar içinde düzelir.

Kuru Göz Durumu

LASIK iyileşme döneminde çoğunlukla geçici göz kuruluğuna neden olabilir. Kalıcı kuruluk çok nadirdir ve görme kalitesini etkileyebilir. Bu yüzden Laser Primecare dediğimiz yaklaşımı öneriyoruz.

Laser PrimeCare ile işlem öncesi ideal göz yüzeyi sağlıyoruz. Kuru göz riski de en aza indirilmiş oluyor.

Kamaşma ve Haleler

Bazı hastalar özellikle gece vakti ışıkların etrafında parlama, haleler veya yıldız patlamaları yaşayabilir. Bu görsel rahatsızlıklar tipik olarak geçicidir ancak vakaların küçük bir yüzdesinde devam edebilir.

Dalgalanan Görme

Bazı durumlarda, LASIK’ten sonra görme dalgalanabilir, çoğunlukla kurulukla ilişkili olan bir durumdur.

Yetersiz Düzeltme veya Aşırı Düzeltme

LASIK kırma kusurlarını düzeltmeyi amaçlar ancak bazen sonuç beklentileri karşılamayabilir. Yetersiz düzeltme (yeterli düzeltme olmaması) veya aşırı düzeltme meydana gelebilir.

Bu durum genellikle cerrahın tecrübesi, uygulanan teknolojinin iyi olması ve hasta gözünün iyileşme cevabı ile ilgilidir.

Sonuç olarak, cerrahınızla açık iletişim, ameliyat sonrası bakım talimatlarına bağlılık ve iyileşme sürecinde sabır, başarılı bir LASIK deneyiminin temel bileşenleridir. Endişeleriniz varsa veya kalıcı sorunlar yaşıyorsanız, kişiselleştirilmiş rehberlik ve destek için göz sağlığı uzmanınıza danışın. LASIK sonrası kalıcı görme kaybı çok nadiren tanımlanmıştır, rahatlıkla engellenebilir…

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar