Botoks Uygulaması Kaç Yaşında Yapılmalıdır?

Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen çizgilerin, kırışıklıkların ve yaş almanın etkilerinin giderilmesi için uygulanabilecek en kolay ve en etkili medikal estetik prosedürü botokstur. Botoksun cerrahi bir müdahale gerektirmemesi, uygulama ve iyileşme sürecinin kısa ve konforlu olması, lokal anestezi altında enjeksiyon yapılarak uygulanması, estetik ameliyatlara oranla oldukça ekonomik olması gibi nedenlerden dolayı botoks uygulamasına gösterilen ilgi giderek artmaktadır.

Botoks tedavisine başlanılabilecek olan ideal yaş kişiden kişiye değişiklik. Genel eğilim botoks uygulamasının 20’li yaşların sonunda ve 30’lu yaşların başında başlaması olmakla birlikte kişinin güneşin zararlı ışınlarına mazuriyetinin fazla olduğu, koruyucu etkisi yüksek güneş kremi kullanmadığı, sigara kullandığı ve genetik yapısı dolayısıyla kırışık oluşumuna yatkın olduğu durumlarda botoks uygulamasına daha erken yaşlarda başlanması önerilmektedir.

botoks

Botoks Başlama Yaşı Kişiden Kişiye Değişir

Mimik kullanımını, kırışıklıkların oluşumunu ve kasların aşırı hareketini azaltıp ciltte koruyucu bir etki oluşturmak için önleyici botoks prosedüründen yararlanılmaktadır. Aşırı mimik kullanımı kişilerin alınlarında, kaş aralarında, göz ve ağız çevrelerinde erken yaşlardan itibaren çizgilenmeler ve kırışıklıklar oluşmasına neden olmaktadır. Oluşan kırışıklıkların ilerleyen dönemde tamamen tedavi edilmesi imkansız bir hale gelebileceğinden dolayı kırışıklıkların henüz oluşmadan önlenmesi ve genç görünümün korunması için önleyici botoks prosedürünün uygulanması tercih edilmektedir.

Önleyici botoks tedavisi sayesinde kırışıklıkların henüz tam oluşup yerleşmeden kontrol altına alınması mümkün olmaktadır. Kırışıklıklara neden olan ve yinelenen hareketlerin sınırlanmasını sağladığından doğal olarak kırışıklık oluşumunun önlenmesinde de etkili bir rol oynamaktadır.

Önleyici botoks prosedürünün 20’li yaşların sonunda 30’lu yaşların başında tercih edilmesi ideal bir durum olarak kabul edilmektedir. Bunun altında yatan neden ise ideal olanın kırışıklıklar henüz ortaya çıkmaya başlamadan tedavi edilmesi olmasıdır.

Genellikle bireylerde ilk çizgilenmeler ve kırışıklıklar 30’lu yılların başlarında görülmektedir. Çoğunlukla 30’lu yaşların sonuna kadar kalıcı derin çizgilerin ve kırışıklıkların oluşması söz konusu olmamaktadır. Otuzlu yaşlarda mimik kullanımı fazla olmadığı durumlarda dahi özellikle kaşların arasındaki ve gözlerin çevresindeki bölgede bulunan kırışıklıklar görünür hale gelebilmektedir. Bu yüzden birçok kişi için bu yaş aralığında önleyici botoks prosedürüne başlanması doğru bir adım olarak kabul edilmektedir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar