Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Bulanık Görme Olur mu? Ne Kadar Sürer?

Lazer göz ameliyatı olmayı düşünen hastalar için bulanık görme, LASIK ameliyatını takip eden günler ve haftalarda yaygın bir endişe kaynağıdır. Bu fenomen çeşitli faktörlere bağlanabilir ancak çok nadiren kalıcıdır ve endişelenecek bir durum değildir.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Bulanık Görmenin Nedenleri Nelerdir?

Bulanık görme sorununa neden olabilecek birkaç unsuru da hemen aşağıda sıralayalım.

Kornea İyileşmesi

Gözün saydam ön kısmı olan kornea, LASIK sırasında önemli değişikliklere uğrar. İyileştikçe, görmede hafif dalgalanmalar meydana gelebilir ve bu da geçici bulanıklığa yol açabilir.

Gözyaşı Filmi Stabil Olmaması

Ameliyat, korneayı kaplayan sıvı tabakası olan gözyaşı filmini geçici olarak bozabilir. Bu durum kuruluğa ve bulanık görmeye neden olabilir.

Lazer Goz Ameliyati Sonrasi Bulanik Gorme

Lazer Ameliyatı Sonrası Bulanık Görme Riski Nasıl En Aza İndirilir?

Laser Primecare daha sorunsuz bir iyileşme sürecine yardımcı olma konusunda hastaların dikkatini çeken yaklaşımlardan birisidir. Laser Primecare yaklaşımında aşağıda sıraladığımız maddeler öne çıkmakta.

Optimal Göz Yüzeyi

Laser Primecare, kuruluğa karşı anında rahatlama sağlayan son teknoloji nemlendirici göz damlaları içerir. Bu damlalar sadece rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha net görmeye de katkıda bulunur.

Kişiye Özel Bakım Planları

Her hasta benzersizdir ve Laser Primecare kişiselleştirilmiş bakım planları sunarak bunu kabul eder. Tedaviyi bireysel ihtiyaçlara göre uyarlayarak, her kişinin rahat ve başarılı bir iyileşme için gereken ilgiyi görmesini sağlar.

Sürekli İzleme

Laser Primecare ameliyattan sonra durmaz. Düzenli kontroller ve sürekli izleme ile bu sistem, ortaya çıkan sorunların derhal tespit edilmesini ve ele alınmasını sağlayarak istikrarlı ve net görmeye sorunsuz bir geçişi teşvik eder.

Böylece göz yüzeyi de en optimum seviyeye getirilerek, ameliyat sonrası oluşabilecek riskler de en aza indirilmiş olur.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar