Lazerle Göz Çizdirme Fiyatları 2024

Birçok hasta tarafından lazerle göz çizdirmek olarak bilinen lazer göz ameliyatı, astigmat ya da miyop gibi görme kalitesini etkileyen bozuklukların giderilmesi için sık sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Tedavide nasıl bir yöntem kullanılacağı hastanın durumuna ve ihtiyacına göre değişebileceği gibi, lazerle göz çizdirme fiyat aralığı da değişiklik göstermektedir.

Özellikle en çok merak edilen konu olan fiyatlar konusunda hangi unsurlar etkili oluyor ve bahsi geçen cerrahide en yaygın yöntemler neler bakalım.

Lazerle Göz Çizdirme Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

Lazer ameliyatları ya da halk arasında isimlendirildiği şekilleriyle lazer göz çizdirme operasyonları için fiyatlandırmada etkili olan ana unsurları alt başlıklar halinde inceleyelim.

lazerle göz çizdirme fiyat

Hastanın Durumu ve İhtiyaçları

Ameliyatı olacak olan hastanın gözünün durumu, uygulanacak olan yöntem ve fiyat üzerinde en etkili olan unsurdur. Kornea kalınlığı, göz numarası gibi detaylara göre farklı lazer çözümleri belirlenebilir. Burada No Touch Lazer ya da LASIK gibi farklı türler üzerinde seçim yapılması, fiyat aralığını da değiştiren en önemli etken olacaktır.

Doğru bir karar vermek adına, hastanın detaylı olarak muayene edilmesi gerekir. Kornea topografisinin incelenmesi, elde edilen verilere göre en uygun olan tedavi çözümünün belirlenmesi ve buna göre bir yol haritasının oluşturulması önemlidir.

İşlem Öncesi ve Sonrası Kontrol Durumları

Doğru tanı konularak hastanın en iyi şekilde tedavi alması adına lazer işlemleri öncesinde detaylı muayenelerin yapılması gerektiğinden söz ettik.

Tabii ki bu operasyondan önce olan süreçleri içeriyor. Lazerle göz ameliyatlarında işlem sonrasında da kontroller gerekecektir. Kontrollerin maliyete dahil olup olmama durumları da yine lazer ameliyatı fiyatı üzerinde doğrudan etki gösteren bir unsurdur. Kontrollerin ne sıklıkla yapılacağı ve ne kadar süreceği gibi konulara da doktorun karar vermesi gerektiğini de unutmamak gerekir.

Kullanılacak Olan Teknolojilerin Durumu

Lazerle göz ameliyatı için farklı yöntemlerin olduğundan söz etmiştik. LASIK ve No Touch Lazer gibi uygulama örneklerini de verdik. İşte tedavi noktasında farklı türlerin olması ve farklı teknolojilerin değerlendirilme ihtimalinin ortaya çıkması da doğrudan lazer göz çizdirme fiyatı için etkili olan bir unsurdur.

Daha gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı yöntemler, daha başarılı sonuçlar verebileceği gibi iyileşme sürecinin de daha da kısalmasını sağlayabilir. Buna karşın daha gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı lazer ameliyatlarında da maliyetlerin biraz daha yüksek olması beklenebilir.

Doktor Seçimi ve Tecrübe Detayı

Lazer uygulamasını yapacak olan doktorun, uzmanlık seviyesine ve tecrübe durumuna göre, maliyetlerde değişiklikler ortaya çıkabilir. Deneyimi daha yüksek olan uzman doktorlar, yüksek tecrübesiyle işlem başarısı konusunda daha iyi sonuçlar ortaya koyabilir. Bu da lazerle göz çizdirme fiyatlarının değişkenlik göstermesinde etkili unsurlardan birisidir.

lazerle goz cizdirme fiyat 9

Lazer Göz Ameliyatı için Ortalama Bir Fiyat Vermek Mümkün mü?

Sadece yukarıda bahsettiğimiz unsurları bile göz önüne alacak olursak, hastayı görmeden fiyat vermenin çok mümkün olmadığını da anlamış oluruz. Tüm bu unsurlara göre her hasta için değişebilecek maliyet durumları ortaya çıktığı için sabit bir fiyat listesi paylaşmak mümkün olmayacaktır.

Halk arasında bilinen adıyla göz çizdirme fiyatları üzerinde etkili olan unsurları ele aldığımıza göre, artık kimlerin lazer ameliyatı yaptırabileceğinden de kısaca söz edebiliriz.

Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Hastaların lazer operasyonu için bazı şartları sağlaması gerekiyor. Göz sağlığını korumak ve başarılı sonuçlar elde etmek adına, aşağıdaki maddeleri karşılamayan hastalara lazer göz ameliyatlarının yapılması beklenmez.

  • Hasta 18 yaşını doldurmuş olmalı.
  • Hastanın şiddetli seviyede göz kuruluğu sorunu olmaması gerekir. Böyle bir sorun varsa, önce göz kuruluğu için tedavi yapılması düşünülebilir.
  • Hastanın retinasında dejenerasyon olmamalıdır.
  • Kornea kalınlığının belirlenen sınır seviyeleri içerisinde olması gerekir.
  • Hastanın kornea dejenerasyonlarının olmaması gerekir. Kornea üzerinde şekil bozukluklarına neden olan keretakonus gibi hastalıkların bulunmaması gerekiyor.
  • Miyop, astigmat ve hipermetrop için belirlenen sınırların içerisinde olunması gerekir.
Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar