Gamer ve VIVIOR

Ekran başında saatlerini geçiren oyuncular, gözlerini Vivior analiziyle koruyarak daha çok oyun kazanabilirler.  

Evet, dijital göz yorgunluğu uzun saatler boyunca ekrana bakan oyuncular arasında yaygın bir sorundur. Ekranlardan yayılan mavi ışık göz yorgunluğuna, kuruluğa ve rahatsızlığa neden olabilir. Vivior, dijital göz yorgunluğunu analiz etmeye ve tedavi için öneriler sunmaya yardımcı olabilecek bir cihazdır.

Vivior, göz hareketlerini ve dijital göz yorgunluğuna katkıda bulunan diğer faktörleri izleyen giyilebilir bir cihazdır. Cihaz, bu verileri analiz etmek ve göz yorgunluğunu azaltmak ve göz sağlığını iyileştirmek için kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için algoritmalar kullanır.

vivior

Vivior kullanan oyuncular, cihazın göz hareketlerini analiz etme ve zorlanma alanlarını belirleme özelliğinden faydalanabilir. Bu, göz yorgunluğunu azaltmak ve uzun vadeli göz hasarını önlemek için oyun alışkanlıklarını ayarlamalarına yardımcı olabilir. Vivior ayrıca uzun saatler boyunca ekrana bakan, konsantrasyon yüzünden daha az sayıda göz kırpma sayısına sahip olan oyuncular arasında yaygın bir sorun olan göz kuruluğu için de tedavi önerebilir.

vivior

Oyuncular, göz sağlıklarını izlemek ve analiz etmek için Vivior’u kullanarak performanslarını artırabilir ve dijital göz yorgunluğunun olumsuz etkilerinden kaçınabilirler. Göz kuruluğu ve yorgunluğu yüzünden bir anlık konsantrasyon azalması bile oyuncular için çok önemli hale gelebilir.  Tabii ki ideali ekran başında çok vakit harcamamaktır ancak buna engel olunamıyorsa, oyuncuların gözlerini korumak kazanmalarını desteklediği gibi, aynı zamanda göz sağlıkları açısından önemlidir.   Gözlerine dikkat ederek ve uzun vadede görüşlerini koruyarak kaybeden kategorisinden, kazananlar grubuna transfer olabilirler.

VIVIOR ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar