Katarakt Ameliyatı Fiyatları – 2024

Katarakt, özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve sık karşılaşılan göz hastalıklarından birisidir. Gözün doğal lensinin saydamlığının kaybolması sonrasında ortaya çıkan hastalığın tedavisi, katarakt ameliyatından geçmekte. Tabii ki söz konusu cerrahi müdahale olunca, hastaların bu konuda merak ettikleri çok fazla soru bulunuyor. Katarakt ameliyatı fiyatları da en çok merak edilen konular arasında geliyor.

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi katarakt cerrahisinde de fiyat üzerinde doğrudan etkili olan faktörler vardır. Bu yazımızda fiyatlar üzerinde etken olan faktörlerden söz ederek fiyatlandırma konusunda merak edilenleri açıklamaya çalışacağız.

Katarakt Ameliyatı Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Katarakt ameliyatları yapılırken, fiyat üzerinde etkili olan faktörleri ayrı ayrı değerlendireceğiz.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları

Ameliyatın Türünün Ne Olduğu

Katarakt ameliyatında tek bir yöntem kullanılmaz. Ameliyat için uygulanan farklı teknikler ve yöntemler, fiyat üzerinde direkt olarak etkin faktör olur. Lazer destekli, standart gibi türlerden hangisi hasta için uygunsa, bu uygulamanın yapılması gerekir. Zaten bu uygulamaya da uzman hekim, muayeneler sonrasında karar verir.

Lens Seçiminin Etkisi

Katarakt ameliyatı fiyatlarının değişken olmasındaki en önemli etkenlerden birisi de lens seçimidir. Ameliyat işleminde hastanın sahip olduğu, saydamlığını kaybetmiş olan doğal lens çıkarılır. Burada hastaya takılacak olan lensin türü ve kalitesi oldukça önemlidir. IOL, yapay lens ya da diğer seçenekler üzerinden seçim yapılır ve yine hasta için en doğru olan lens kullanılır. Haliyle burada seçilecek lenslerin de fiyat üzerinde doğrudan etken olduğunu görürüz.

Hastanın Gözünün Mevcut Durumu

Katarakt, her hastada aynı seyirde ilerlemez. Tek gözde ya da iki gözde birden görünebilir. Yine bu unsur katarakt ameliyatı fiyatları üzerinde direkt etmendir. Sadece hangi gözde geliştiği değil, hastanın mevcut durumu da değerlendirilmelidir. Bazı hastaların cerrahi operasyonlar öncesinde ya da sonrasında özel gereksinimleri olabilir ve ek işlemler yapılması gerekebilir. Yine bu durumda da fiyatlar hastadan hastaya değişiklik gösterecektir.

Operasyon Öncesi ve Sonrası Hasta Takibi

Başarılı bir katarakt ameliyatı için sürecin tamamen ele alınması ve kontrol edilmesi gerekir. Hasta operasyondan önce cerrahi süreç için hazır hale getirildiği gibi, operasyon sonrasında düzenli kontrollerle takip edilir ve gözün durumu kontrol edilir. Bu süreçte muayene ve kontroller yine katarakt ameliyatı fiyatı üzerinde etkili olur.

Hastane ve Doktor Seçimi

Hastanın seçeceği klinik ve doktor, fiyat üzerinde direkt etken olacaktır. Daha yüksek tecrübeye sahip olan uzman hekimleri tercih etmek, tedavinin başarı oranını yükseltir. Fakat bu durumda kişinin daha yüksek bütçeler harcaması gerekebilir. Bunun dışında operasyonun yapılacağı hastanenin ya da kliniğin de doğrudan fiyat üzerinde etkisi vardır. Daha yüksek teknolojili, imkanların daha fazla olduğu merkezlerde tedavi başarısı yüksek olacaktır. Ama tıpkı doktor seçiminde olduğu gibi bu tür merkezlerin seçilmesi, maliyetlerin biraz daha artmasına neden olabilir.

Katarakt Ameliyatı için Ortalama Fiyat Nedir?

Birkaç başlıkla beraber fiyat üzerinde etkili olan faktörlerden söz ettik. Burada saydığımız sayamadığımız faktörler, hastadan hastaya fiyat değişikliklerinin yaşanmasına neden olacaktır. Katarakt ameliyatı için ortalama fiyat vermek, bu nedenle doğru olmaz.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları

Peki Katarakt Ameliyatı Fiyatı Ne Kadar? – Nasıl Öğrenebiliriz?

Tabii ki operasyon öncesinde bir fiyat bilgisi almanız gerekiyor. Bunun için yapacağınız en iyi ve en doğru yöntem, uzman bir hekime muayene olmaktır. Hekim gözünüzün durumunu değerlendirir ve size en uygun olan süreci belirler. Size en uygun olacak operasyon türü ve lensin belirlenmesini sağlar. Sonucunda da cerrahi müdahale için fiyat ortaya çıkmış olur.

Hem muayene için hem de fiyatlandırmanın nasıl belirlendiği konusunda daha fazla detayı öğrenmek adına, iletişim formlarımızı kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar